H I Z L I   M E N Ü

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Reply to this topicStart new topic
> windows 7 de mac adresi değiştirmek
burki29
mesaj Mar 10 2010, 15:31
İleti #1

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

merhaba arkadaşlar.tp-link wn851n pci wireless kart kullanıyorum.bi arkadaşla ortak bir internet kullanıyoruz.modem onda duruyor.ağa bizden başka kimsenşn bağlanmaması için mac adresi koruması yaptım modeme normal şifrenin yanı sıra.fakat kendi mac adresimi yanlış girdiğim için şimdi artık internete bağlanamıyorum.normal xp'de falan mac adresi değişiyor ama win 7 de ne yaptıysam bu adres değişmiyor.program kullandım,kayıt defterinden denedim,yapılandır>gelişmiş>network address.. ne yaparsan yap değişmedi.durum böyle olunca da mac adresini değiştirip ağa bağlanamıyorum.bi xp kurulu pc buldum onda mac değiştirip bağlanmaya çalıştım.mac adresini değiştirdim sorun yok ama bunda da ağa bağlanmıyordu.mac adrslrini ben koyduğum için ne koyduğumu biliyorum.onu bulma gibi bir sorunum yok.sadece win7 de mac adres değiştirmeye yardımcı olursanız minnettar kalırım.
hayırlı forumlar..

» Nereden: Gümüşhane » İlgi alanı: Lütfen bir ilgi alanı seçiniz!

Go to the top of the page

+Quote Post
chopper
mesaj Mar 10 2010, 19:10
İleti #2

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

QUOTE(burki29 @ Mar 10 2010, 15:31) *
merhaba arkadaşlar.tp-link wn851n pci wireless kart kullanıyorum.bi arkadaşla ortak bir internet kullanıyoruz.modem onda duruyor.ağa bizden başka kimsenşn bağlanmaması için mac adresi koruması yaptım modeme normal şifrenin yanı sıra.fakat kendi mac adresimi yanlış girdiğim için şimdi artık internete bağlanamıyorum.normal xp'de falan mac adresi değişiyor ama win 7 de ne yaptıysam bu adres değişmiyor.program kullandım,kayıt defterinden denedim,yapılandır>gelişmiş>network address.. ne yaparsan yap değişmedi.durum böyle olunca da mac adresini değiştirip ağa bağlanamıyorum.bi xp kurulu pc buldum onda mac değiştirip bağlanmaya çalıştım.mac adresini değiştirdim sorun yok ama bunda da ağa bağlanmıyordu.mac adrslrini ben koyduğum için ne koyduğumu biliyorum.onu bulma gibi bir sorunum yok.sadece win7 de mac adres değiştirmeye yardımcı olursanız minnettar kalırım.
hayırlı forumlar..

WİN7 için xp driverlarını deneyebilirsin 64 yada 32 bit hangisini kullanıyorsan.

» Nereden: İstanbul » İlgi alanı: Donanımlar

+Quote Post
MMM
mesaj Mar 11 2010, 17:46
İleti #3

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

usr5423 vista 64 bit driver ile win7 64 bite tanıttım sorun yok ama mac adresi bir türlü değişmiyor xp driverları ile olmuyor acaba win7 de mac adresi değiştitrirken farklı bir yöntem mi var. (K mac MacMakeUp TMac vb programlarla olmuyor) Sağ tıklayıp Network Adress 'ten de olmuyor? wacko.gif

» Nereden: Ankara » İlgi alanı: Antenler

+Quote Post
GökhanS
mesaj Mar 11 2010, 19:13
İleti #4

captain | san fran.cisco
Grup Simge

Network and Sharing Center > Change adapter settings > adaptör ismine sag tus ve sonra Özellikler > Configure > Advanced tab > Network adress

bu yolu bir izleyin

» Nereden: Yurt Dışı » İlgi alanı: Wi-Fi bağımlısı
» Donanım ve Ekipman: Linksys by Cisco WRT160NL & WRT54GL & WUSB600N, Orinoco WD8470, PCMCIA PCI Adaptörü, Edimax 7318UG, ALFA Awus036h 500mw & Awus036h 1000mw & Awus036nh 1000mw & Awus036eh 200mw, 2dbi, 5dbi, 9dbi Omni, 18dbi Yagi, Bluetooth GPS alici, Pringles Yagi, BiQuad, Cantenna (Tukas versiyonu) antenleri

+Quote Post
MMM
mesaj Mar 11 2010, 19:20
İleti #5

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

QUOTE(GökhanS @ Mar 11 2010, 19:13) *
Network and Sharing Center > Change adapter settings > adaptör ismine sag tus ve sonra Özellikler > Configure > Advanced tab > Network adress

bu yolu bir izleyin

Söylemiş olduğunuz yöntemi denedim ama malesef olmadı. Verilecek Mac adresi değeri için belli bir yöntem mi var acaba özel mac adresleirni kabul etme harici olanları kabul etmemem gibi. (bu işlem usb wireless adaptörde denenmiştir)

+Quote Post
GökhanS
mesaj Mar 11 2010, 19:42
İleti #6

captain | san fran.cisco
Grup Simge

Tam olarak girdiginiz karakter veya rakamlar nedir?

» Nereden: Yurt Dışı » İlgi alanı: Wi-Fi bağımlısı
» Donanım ve Ekipman: Linksys by Cisco WRT160NL & WRT54GL & WUSB600N, Orinoco WD8470, PCMCIA PCI Adaptörü, Edimax 7318UG, ALFA Awus036h 500mw & Awus036h 1000mw & Awus036nh 1000mw & Awus036eh 200mw, 2dbi, 5dbi, 9dbi Omni, 18dbi Yagi, Bluetooth GPS alici, Pringles Yagi, BiQuad, Cantenna (Tukas versiyonu) antenleri

+Quote Post
burki29
mesaj Mar 11 2010, 20:51
İleti #7

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

QUOTE(GökhanS @ Mar 11 2010, 20:42) *

hocam dediğini yontemden olmuyor zaten mesajımda belırttım.gırdıgım rakamlar 001bfc8d2e5b.fakat hiçbir değişiklik yapmıyor.vistada da denedim yine aynı hıcbır degısklık yok..

» Nereden: Gümüşhane » İlgi alanı: Lütfen bir ilgi alanı seçiniz!

+Quote Post
MMM
mesaj Mar 11 2010, 22:16
İleti #8

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

QUOTE(GökhanS @ Mar 11 2010, 19:42) *

0-9 arası rakamlar ve A-F harflerinden oluşan 12 haneli adresler hiçbiri olmuyor örneğin 001678276ADE gibi hiçbiri olmuyor acaba özel mac adreseleri mi gerekiyor bunun için ayrı bir yöntem mi var fiziksel adresleri maskelemek için?

+Quote Post
MMM
mesaj Mar 12 2010, 18:17
İleti #9

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

Bu konuya ilişkin bir gelişme var mı?

+Quote Post
nelo angelo
mesaj Mar 24 2010, 13:20
İleti #10

Aramıza hoşgeldin
Grup Simge

yerel ağ bağlantısı üzerinden değiştirilebilir ama wireless mac adresleri sabit galiba eğer bi gelişme olursa paylaşabilirseniz iyi olur

» Nereden: Yurt Dışı » İlgi alanı: Güvenlik

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

- Basit Görünüm Tarih: 7th September 2010 - 11:56
WiFi-Turk.com Portal Versiyon 2.3
Türkiye'nin kablosuz teknoloji merkezi
WiFi-Turk
Ana Sayfa  |   Forumlar  |   Makale  |   İndir  |   WiFi-Turk Galeri  |   WiFi-Turk TV  |   V.I.P.  |   İletişim
İG (İçerik Gönder)
Haber gönder  |   Dosya gönder  |   Makale gönder  |   Video gönder  |   Fotoğraf gönder
Wi-Fi Turk Topluluğu
WiFi-Turk Üye Haritası  |   V.I.P. Uygulaması  |   Üye Grupları  |   Üyelik Kuralları  |   Uyarı Sistemi
Wi-Fi Pazarı (Shop) kriterleri  |   Nasıl Moderatör olunur?  |   Nasıl Yönetici olunur?
Diger
Hakkımızda  |   Proje / Kampanyalar  |   Bizi destekleyenler  |   Reklam hizmetleri