WiFi-Turk.com

Kategori durumunu değiştir Canlı (wt.liveticker)

(16 Haziran 2018) rcanr, üye haritasına ekleme yapti.
100
1
1
1
1
1
(01 Şubat 2018) lazkopat, üye haritasına ekleme yapti.
100
1
(26 Kasım 2017) Onur, anketine oy verdi.
1
(23 Ağustos 2017) ta8ms, DD-WRT tabanlı routerlarda Linux yazılımların kurulumu içeriğine yorum ekledi.
2
(04 Ağustos 2017) L0rd, anketine oy verdi.
1
(01 Haziran 2017) cave, üye haritasına ekleme yapti.
100
(18 Mayıs 2017) ahmetahmet42, anketine oy verdi.
1
(18 Mayıs 2017) blue32, anketine oy verdi.
1
(12 Nisan 2017) spoon1, anketine oy verdi.
1

Resim
- - - - -

Unifi Ap - Wifi Bağlı Ama Internet Yok.

ubnt mikrotik

Konu 90 günden eski olduğu için geçerliliğini yitirmiş olabilir!

  • Please log in to reply
Bu konuya 4 yanıt gönderildi

#1 nacer

nacer

    Aramıza hoşgeldin

  • Aramıza hoşgeldin
  • 19 İleti
  • Nereden: İstanbul
  • İlgi alanı: Donanımlar

Yazma tarihi: 18 April 2016 - 06:27 PM

Merhabalar, 

 

Tuhaf bir sorunum var. 

 

UNIFI AP ler ile wifi bağlantısı var ama internet bağlantısı yok sorunu yaşayanınız var mı?

(! çıkıyor)

 

2-7 günde bir bazen tüm sistemin, bazen sadece tek bir AP nin üzerindeki kullanıcılarda bu sorunu yaşıyorum. 

 

800m2 alan 3 UAP-LR ve 2 UAP-AC-PRO çalışıyor. Tüm ayarlar Auto.

Tough Switch Pro 8 Prot PoE ile besleniyorlar.

Router ise Mikrotik CCR 1009.

VLAN yok.

Internet 25 Mbit ME.

 

Ne olabileceği hakkında fikri olan var mı?

 

 

Kolaylıklar...

 

 

 


  • 0

#2 nacer

nacer

    Aramıza hoşgeldin

  • Aramıza hoşgeldin
  • 19 İleti
  • Nereden: İstanbul
  • İlgi alanı: Donanımlar

Yazma tarihi: 22 April 2016 - 03:52 PM

Tekrar merhaba,

 

Bilgi paylaşımı bakımından gelişmeleri aktarmak istedim.

 

Sorun %90 kullandığım PoE (Tough Switch) switch yüzünden gibi görünüyor.

 

2 gün önce sabah bir AP AC PRO'nun UNIFI dan düştüğünü gördüm. Tough Switch'in GUI'sinde cihazın link hızının10Mbit'e düştüğünü gösteriyordu. Switch içinden PowerCycle yaptım ve cihaz yeniden çalışır hale geldi. 

 

Dün akşam ise AP lerin tamamı daha önce görmediğim şekilde saçmalamaya başladı. Uzaktan bağlanıp baktığımda Tough Switch'in GUI'sinde link kurulur kurulmaz AP'lerin switch üzerinden düşerek tekrar bağlandığını görüyordum. 5 AP nin tamamı bağlanıp kopmaya başlamıştı. Auto negotiation / training / forwarding / blocking / no link şeklinde döngüye girmişlerdi. Tam bir panayır. Lokasyondaki arkadaş tüm AP lerin ışıklarının yanıp söndüğünden bahsediyordu. 

 

Switch üzerindeki AP ler:

3 adet UNIFI AP-LR (24V PoE)

2 adet UNIFI AP-AC-PRO (48V PoE)

(Tüm AP lere FTP Cat6 kablo gidiyor. )

 

Uzakdan denediklerim :

Switchi reboot ettim, Sorun çözülmedi.

Auto negotiation'ı 100Mbit Full Dublex'e çevirdim. Sorun çözülmedi.

AP-LR lerin portlarını disable ettim/kapattım ve sadece tek bir AC nin çalışmasına izin verdim. AC lerden biri çalıştı diğer aynı şekilde döngüde kaldı. Döngüdeki AC yi de devde dışı bıraktım. Uzaktan bağlandığım için lokasyona geçene kadar en azından biraz internet çalışsın diyerek. Ama çalışan AP'nin portunda da neredeyse %50 ye varan TX/RX hataları görünüyordu. 

 

Lokasyona geçtiğimde switch'i cold reboot ettim fişini çekip takarak. Mevcut patch kabloları çok daha kaliteli patchler ile  değiştirdim. Ama sorun aynen devam ediyordu.

 

Sonuç,

Tough Switch'i söküp poe adaptörleri koydum ve tüm AP'leri Mikrotik CRS125-24G-1S-RM switch'in üzerine bağladım.

Bütün kabinet dağıldı ama sorun da çözüldü gibi görünüyor. Patch kablo olarak eski kabloları kullanmaya devam ediyorum. 

 

Tough Switch'i  eve götürdüm test etmek için. Üzerine bir CRS109-8G-1S-2HnD-IN PoE olarak bağlayarak denedim. Hem 48V hem 24V olarak denemelerimde hiç bir sorun çıkmadı. 

Tough Switch Pro her port için 11.5W (24V) / 23W (48V) destekliyor. AP-LR'ler 12W, AP-AC-PRO'lar 9W. Güç aşımı yok. 

Isınma sorunu olmaması için Switch üzerindeki USB porta bir fan bağlatıp  serin durmasını sağladım. 

 

Sistem düzgün çalışmaya devam ederse Tough Switch'i satın aldığım yerle görüşüp test etmelerini isteyeceğim.

 

Kolaylıklar...


Konu nacer tarafından 22 April 2016 - 03:53 PM tarih ve saatinde düzenlenmiştir

  • 0

#3 StONE

StONE

    Emekli Üye

  • Emekli Üye
  • 1,509 İleti
  • Nereden: Çanakkale
  • İlgi alanı: Donanımlar

Yazma tarihi: 22 April 2016 - 08:30 PM

switch'in üzerindeki (Broadcom Poe kontolcü)'nün sogutucusunu tabanı işlemciyi kaplayacak şekilde iyi bir macun ile sogutmaya alırsan sorunun %100 çözülecektir.Garantisi varsa başka tabi


  • 0

#4 nacer

nacer

    Aramıza hoşgeldin

  • Aramıza hoşgeldin
  • 19 İleti
  • Nereden: İstanbul
  • İlgi alanı: Donanımlar

Yazma tarihi: 24 April 2016 - 08:58 PM

switch'in üzerindeki (Broadcom Poe kontolcü)'nün sogutucusunu tabanı işlemciyi kaplayacak şekilde iyi bir macun ile sogutmaya alırsan sorunun %100 çözülecektir.Garantisi varsa başka tabi

Isınmadan kaynaklandığını düşünüp ki ısınıyordu, altına 1 cm yükseltecek şekilde takoz koymuştum. Ayrıca linkteki USB fanı kullanıp doğrudan üzerine baktırmıştım. http://www.alkayaele...?rev=1375781212 Oldukça serin duruyordu ama çok kapalı bir kutu olduğundan içi yeterince serin olmayabilir tabi.

 

İlk başlarda sadece wifi yavaşlıyor şeklinde yakınmalar vardı. O zaman AC ler henüz yoktu. AC ler geldikten sonra sıkıntılar hiç bitmedi. Bir ACnin taktıktan 1 saat sonra firmwarei uçtu. Garantiden değişti. 3 gün sonra internet yok ! hataları gelmeye başladı. Switche fan taktım. 7 gün sonra gene internet yok hatası başladı ve son olaya kadar bir aya yakın süre boyunca haftada 2-3 kez ya switchi ya da deactive olan AP yi resetleyerek geçti. 

 

Şu anda evde kullandığım mikrotik CRS109-8G'u besliyorum denemek için. Sorun görünmüyor.

Yüklemek için yeterli cihazım da yok. 

 

Garantisi var. Bakalım çözebilecekler mi?


  • 0

#5 StONE

StONE

    Emekli Üye

  • Emekli Üye
  • 1,509 İleti
  • Nereden: Çanakkale
  • İlgi alanı: Donanımlar

Yazma tarihi: 24 April 2016 - 10:01 PM

Bendede buna benzer bir sıkıntı vardı dediğim gibi işlemcinin çapına göre uygun sogutucu ve kaliteli termal macun ile sorunu çözdüm.Bu arada bu işlemcinin arkasında bir tanede AR7240 mevcut bununda hissedilir bir sıcaklıgı mevcut olduğu için bu işlemciyede termal macun uyguladım

Bu arada sistemin toplam watt'ını ölçtünmü ? Apların yüküne göre portların çıkışı zorlanıyor olabilir


  • 0



Benzer Konular





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı