wireless adaptor'um = tp-link TL-WN422G 54 mbps (antenli) (25TL)
1- Adaptorumu aldığım gün antenini çıkardım parçalayıp içindeki 2 adet kablo ucuna ulaştım.
2- sonra gidip 10 metrelik normal uydu anten kablosu aldım (7.5 TL)
3- aldığım kablonun ucunu açarak ortasındaki bakır teli, adaptor anteninden çıkardığım kablonun yine ortasındaki ucuna bağladım. diğer uçları da aynı şekilde eşleştirdim. şu şekilde:

4- daha sonra normal kare şeklinde kartona uydu çanağı şekli uyguladım ve içine alüminyum folyo döşedim. ve wireless hattının olduğu yöne doğru sabitledim
5- daha sonra 25 cm uzunluğunda bakır teli kurdela şekline getirdim.

6- anten kablosunun ortadaki bakır ucunu bu yaptığım bakır tele bantladım. diğer ucu da çıkardım ama hiçbiryere temas etmiyo boşda duruyo. (diğer uc biyere temas ettiğinde bayağı bi sinyal düşüyo o yüzden boşta bıraktım.
7- kurdela şeklindeki bakır teli, yağtığım çanağın tam ordasına sabitledim ve ciddi derecede sinyal aldım ve yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.
arkadsım yaklasık 50 metre uzakta ve arada duvarlar var. 8 bitlik internetini tam hızda kullanıyorum. indirme hızım 500 - 600e kadar çıkıyo.
çanağı arada ufaktan oynatınca sinyali tam alıyorum 20 db ye kadar çıkıyo. bu sistemi yapmadan önce modemi bile görmüyodum gerçekten çok işe yarıyo mahalledeki bütün wirelessleri alıyorum çanaı nereye çevirirsem 3-4 tane yeni wireless çıkıyo ve hızları da yüksek ama şifreli tabi

Konu elektropass tarafından 16 August 2010 - 06:02 PM tarih ve saatinde düzenlenmiştir