WiFi-Turk.com

Kategori durumunu değiştir Canlı (wt.liveticker)

1
(01 Haziran 2017) cave, üye haritasına ekleme yapti.
100
1
1
1
1
1
(06 Aralık 2016) rk41, üye haritasına ekleme yapti.
100
1
1
1
1
1
1
1

Resim

Xiaopan'da Reaver 1.3 Kurma.


EN İYİ YANIT sevginetix, 25 February 2013 - 03:11 PM

Üstten 3. mesaja dikkat etmemişsiniz, yazalı henüz 1 saat olmuş ya da olmamıştır. Aynısını buraya da yapıştırıyorum.

 

Reaver 1.3'ü kurmak için en önce altyapımızı internete çıkarmamız gerek; kablosuz veya kablolu internet verin.

1.reaver'i indirme:

wget

kısaltmasın diye http'den sonra boşluk bıraktım siz boşluksuz yazın :)


2.Sıkıştırılmış dosyayı açma:

tar zxvf reaver-1.3.tar.gz


3.Açılan klasöre girme:

cd reaver-1.3/src


4.Yükleme...

./configure


5.Yükleme...

make


6.Yükleme...

make install


7.Wifi cihazı aktif hale getirme:

cd


8.Wifi cihazı aktif hale getirme:

airmon-ng start wlan0 (bağlı kart sayısına göre alfa'nız vb. usb cihazınız wlan1 de olabilir)


9.Reaver 1.3'ü kullanıma hazırlama:

cd reaver-1.3/


10.Reaver 1.3'ü kullanma:
wash ve reaver komutları ile pen-testi başlatabilirsiniz burayı zaten biliyorsunuzdur.

Bunlar BT5 için geçerli tabi Xiaopan da Linux tabanlı olduğu için komutlar farklılık göstermez herhalde bi deneyin.

İletinin tam görünümüne git


Konu 90 günden eski olduğu için geçerliliğini yitirmiş olabilir!

  • Please log in to reply
Bu konuya 13 yanıt gönderildi

#1 takamoto

takamoto

    Aramıza hoşgeldin

  • Aramıza hoşgeldin
  • 4 İleti
  • Nereden: Aydın
  • İlgi alanı: Donanımlar

Yazma tarihi: 25 February 2013 - 02:10 PM

Beyler,Xiaopan'da nasıl reaver 1.4 yerine 1.3 kurulur bilen varmı?Kendi Modemimin şifresini kırcam ( öylesine  :D )ama %90 dan başlayıp %99.99 da takılıyor.Bu yüzden 1.3'ü kurmak istiyorum ama nasıl kurulacağını bilmiyorum.Xiaopan'ın içine reaver-1.3.tar.gz dosyasını atıcam ama onu da atamıyorum.Xiaopan'ın 0.3.8 sürümünde reaver-1.3 var ama onu flash'a yazdırdığım zaman açılışta "kernel panic - not syncing : VFS: unable to mount root FS on unknown-block" diyor.virtual box la açılıyor ama o zaman da wireless kartımı görmüyor.

Bi fikri olan varmı?

 

 


  • 0

#2 sevginetix

sevginetix

    Moderatör

  • Moderatör
  • 1,215 İleti
  • Nereden: Tekirdağ
  • İlgi alanı: Wi-Fi bağımlısı

Yazma tarihi: 25 February 2013 - 03:11 PM   EN İYİ YANIT

Üstten 3. mesaja dikkat etmemişsiniz, yazalı henüz 1 saat olmuş ya da olmamıştır. Aynısını buraya da yapıştırıyorum.

 

Reaver 1.3'ü kurmak için en önce altyapımızı internete çıkarmamız gerek; kablosuz veya kablolu internet verin.

1.reaver'i indirme:

wget

kısaltmasın diye http'den sonra boşluk bıraktım siz boşluksuz yazın :)


2.Sıkıştırılmış dosyayı açma:

tar zxvf reaver-1.3.tar.gz


3.Açılan klasöre girme:

cd reaver-1.3/src


4.Yükleme...

./configure


5.Yükleme...

make


6.Yükleme...

make install


7.Wifi cihazı aktif hale getirme:

cd


8.Wifi cihazı aktif hale getirme:

airmon-ng start wlan0 (bağlı kart sayısına göre alfa'nız vb. usb cihazınız wlan1 de olabilir)


9.Reaver 1.3'ü kullanıma hazırlama:

cd reaver-1.3/


10.Reaver 1.3'ü kullanma:
wash ve reaver komutları ile pen-testi başlatabilirsiniz burayı zaten biliyorsunuzdur.

Bunlar BT5 için geçerli tabi Xiaopan da Linux tabanlı olduğu için komutlar farklılık göstermez herhalde bi deneyin.


  • 1

#3 takamoto

takamoto

    Aramıza hoşgeldin

  • Aramıza hoşgeldin
  • 4 İleti
  • Nereden: Aydın
  • İlgi alanı: Donanımlar

Yazma tarihi: 25 February 2013 - 03:15 PM

çok sağol teşekkürler


  • 0

#4 kerimkaraman

kerimkaraman

    Aramıza hoşgeldin

  • Aramıza hoşgeldin
  • 20 İleti
  • Nereden: Bursa
  • İlgi alanı: Wi-Fi bağımlısı

Yazma tarihi: 13 March 2013 - 04:55 PM

peki hocam her seferinde kurmasak da, içine entegre etsek iso'nun? böyle bir yöntem yok mu? Xiaopan OS 0.3.4'den sonra reaveri güncellemişler ve eski versiyonlarını hiç bir yerde bulamıyorum.


  • 0

#5 sevginetix

sevginetix

    Moderatör

  • Moderatör
  • 1,215 İleti
  • Nereden: Tekirdağ
  • İlgi alanı: Wi-Fi bağımlısı

Yazma tarihi: 13 March 2013 - 08:27 PM

Xiaopan 0.3.8 versiyonunu indirin onda hem reaver 1.3 hem 1.4 gömülü şekilde mevcut.


  • 0

#6 kerimkaraman

kerimkaraman

    Aramıza hoşgeldin

  • Aramıza hoşgeldin
  • 20 İleti
  • Nereden: Bursa
  • İlgi alanı: Wi-Fi bağımlısı

Yazma tarihi: 21 March 2013 - 07:13 PM

peki hangisini kullanmak istediğimizi nasıl seçiyoruz?
  • 0

#7 Abdus

Abdus

    crew | jigsaw

  • Yönetici
  • 1,115 İleti
  • Nereden: Kayseri
  • İlgi alanı: Modifikasyonlar

Yazma tarihi: 19 April 2013 - 04:02 PM

@kerimkahraman ikisini aynı anda kullanamazsın.Ya 1.3 yada 1.4.


  • 0

#8 janavar

janavar

    Katılımcı Üye

  • Katılımcı Üye
  • 47 İleti
  • Nereden: Adana
  • İlgi alanı: Yazılımlar

Yazma tarihi: 22 April 2013 - 04:21 PM

Mod arkadaşın ellerine sağlık bi gelip kurmadığı kalmış.Süper anlatım.


  • 0

#9 muratkayax

muratkayax

    Aramıza hoşgeldin

  • Yeni Üye
  • 2 İleti
  • Nereden: Belirsiz
  • İlgi alanı: Belirsiz

Yazma tarihi: 09 May 2014 - 02:56 AM

Üstten 3. mesaja dikkat etmemişsiniz, yazalı henüz 1 saat olmuş ya da olmamıştır. Aynısını buraya da yapıştırıyorum.

 

Reaver 1.3'ü kurmak için en önce altyapımızı internete çıkarmamız gerek; kablosuz veya kablolu internet verin.

 
Emek için minnet etmekle birlikte ukalâlığa lûzum olmadığını da hatırlatmak isterim; bilgisayar bilgimin yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum ancak "altyapımızı internete çıkarmamız gerek; kablosuz veya kablolu internet verin." ifadesini dahi anlayabildiğimi söyleyemem. Xiaopan'ı USB'den çalıştırdıktan sonra root shell'den sözüm ona 'bi gelip kurmadığınızın' kaldığı 'açıklayıcı' bilgileri uygulamayı başaramadım. Inflator'da "for reaver 1.4" ifadesini gördükçe kan beynime sıçrıyor!

Windows 7'de reaver-1.3.tar.gz diye bir dosyayı da indirmeme rağmen, winrar'da; bu dosyanın ve xiaopan iso kalıbının içeriklerini hiçbir şekilde bağdaştıramadım ve araştırıyorum daha.

Yine de teşekkürler


  • 0

#10 sevginetix

sevginetix

    Moderatör

  • Moderatör
  • 1,215 İleti
  • Nereden: Tekirdağ
  • İlgi alanı: Wi-Fi bağımlısı

Yazma tarihi: 10 May 2014 - 05:24 PM

 
Emek için minnet etmekle birlikte ukalâlığa lûzum olmadığını da hatırlatmak isterim; bilgisayar bilgimin yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum ancak "altyapımızı internete çıkarmamız gerek; kablosuz veya kablolu internet verin." ifadesini dahi anlayabildiğimi söyleyemem. Xiaopan'ı USB'den çalıştırdıktan sonra root shell'den sözüm ona 'bi gelip kurmadığınızın' kaldığı 'açıklayıcı' bilgileri uygulamayı başaramadım. Inflator'da "for reaver 1.4" ifadesini gördükçe kan beynime sıçrıyor!

 

Merhaba;

Geçmişte başkasına yazılan yorumu o anın koşullarını bilmeden şu an yorumlamak yanlış ve kimsenin haddi değildir. Sizin ukalalık diye algıladığınızı ben sitem olarak adlandırıyorum. Algılar farklıdır buna saygı duyuyorum, ancak konuda anlatılanı yapamadınız diye hali hazırda sinirlenmişken saygısızca cevap yazmayı da doğru bulmuyorum.

 

Altyapımızı internete çıkarmamız demek, Backtrack veya Xiaopan oturumu açılmış bir bilgisayara kabloyu takarak internet vermek, veya kablosuz bağdaştırıcısını hali hazırdaki bir internet kaynağına bağlamak demektir. Özetle; internet bulup Reaver'e aşı yapacaksınız sonrasında pen-test için kullanacaksınız, pen-test esnasında internete bağlı olması gerekmez.

 

Anlattığım bu uygulamayı Backtrack 5'te gerçekleştirdim, Reaver 1,3 indirme ve kurulum işlemini Windows ortamında değil, Linux ortamında yapınız. Xiaopan platformunda %100 işe yarıyor mu diye denemediğim de doğrudur.


  • 0



Benzer Konular




0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı