Hocam bence uğraşalım, >>> ''dd'' komutunu verdiğimde ' command not found ' uyarısı veriyor, demekki komut çalışmıyor. Modem spesifikasında yönetim açıklaması: WebUI ve Telnet. SSH olmadığına göre winscp ile bağlanamamak normal. Hatta acabada kaldım gittim port forwarding' bölümünden hem yerel ip'ye hemde nete çıkış ip'sine 22 numaralı portları açtım, sonuç negatif.
Şimdi eğer flash'ı sökmek kolaysa ve nasıl yapılacağını anlatırsan o şekilde yapabiliriz. Veya daha temiz yöntem (bana öyle geliyor) TX - RX .. pcb üzerinden bağlamak. Eğer bu şekilde yapalım diyorsan;
ebay'den r232 çevirici alacağım. birde TX - RX - GND ve 3.3V girişleri için pin-header almak istiyorum. Pin'leri bir elektrikçiye götürüp lehimleteceğim (bu lehim konusunda pcb'ye uygulamadan önce elektrikçiyi uyarmam gereken bir nokta varsa lütfen belirt)
r323 çevirici şu:-- > http://tr.aliexpress...1870787648.html
Ayrıca header pin (pcb üzerine lehimleteceğim 4 adet) bu konuda yardımına ihtiyacım var onlarıda siparişe ekleteceğim; erkek mi dişi mi olmalı ve kaç mm olanı kafi olur? Bu konuda aydınlatırsan bu akşam sipariş vereceğim.
Bu arada technopat'ta bir arkadaş bu yöntemle pcb'yi hyper terminale bağlamış ama bir sonuç alamamış yanlış mı bağladı acaba , veya sonuç vermiyor mu bu yöntem açıkçası ulaşamadım kendisine ama forumda yazdığını aynen aktarıyorum.
Öncelikle cihaza mevcut sistem üzerinden bir müdahale yapılamayacağını anladım. Bunun sebebi olarak; kullanılan sistem readonly bir sistem. Yani modem kapanıp açıldığında mevcut busybox arayüzü dışında rootfs olarak sistemi yeniden açıyor. Zaten ayarlar kısmı dışında diğer kısımlar readonly, oldu ki false true yapılsa dahi bu firmwarede bittorrent ve bazı eklentiler kurulu değil. Telnette webs klasörüne gürünce bittorrent diye bir klasor olmalı, o da yok. Sonuç olarak bir şekilde firmware güncellemesi gerek ama onuda imza ile engellemişler.
Bendeki modemi söktüm. Kart üzerinde bulduğum 4 adet pin var. Buna uygun bir tty kablo aldım. Hyper terminalle com portan cihaza eriştim. Normal şartlarda bir çok modemde firmware'i çöken cihazları bu ekrandan yeniden flashlama, silme gibi işlemler yapılıyor. İnternette bu konularla ilgili bilgiler var ama benim bağlandığım zaman ekranıma anlamsız karakterler çıkıyor. Normal bir akış göremedim. Bu konuda bilgi alabileceğimiz biri olursa, yardım edecek sanırım. Modemi bu şekilde yeniden flaslayabiliriz.
Konu Senior_Duke tarafından 29 May 2014 - 01:05 PM tarih ve saatinde düzenlenmiştir