Sizlerle heyecan verici bir yeniliği paylaşmak istiyorum.
iOS 8 işletim sistemiyle birlikte, üçüncü sahıslarca gerçekleşirilen kimlik hırsızlığı ve konum takibinden korunmak amacıyla; iPhone, iPad ve iPod Touch'lar çevredeki Wi-Fi ağları ararken rastgele sahte MAC adresleri kullanacaklar.
Bildiğiniz üzere, bir Wi-Fi cihazın MAC adresinin tespiti için, çevredeki ağları araması bile yeterli. Yani sizler cihazınızla herhangi bir ağa katılmasanız bile, Wi-Fi araması yaptığınız an tespit edilebiliyorsunuz.
Bu yüzden, arama sırasında iBeacon API sayesinde random MAC adresleri kullanılacak.
Bu sayede, cihazların konum takibinin 3. şahıslar tarafından yapılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Umarım bu, tüm Wi-Fi cihazlar için bir endüstri standardı olur.
Biz, takipçilerimizle iletişim kurarken cinsiyetlerine göre ayrım yapmıyoruz.
Burada Wi-Fi alanına ilgisi olan herkese kapılarımız sonuna kadar açık olup, sizin gibi yalan beyanlar veren kişileri topluluğumuzun huzuru adına uzaklaştırmak zorunda kalıyoruz.
Neden Böyle bir taban Değişikliği Yapıldı yani ne kazanıyoruz Debian a geçmiş olunca . Bu iki tabanda benzer değilmi yani sanki görsel yönden değişmemesini beklerdim bi çekirdek değişmeyecek miydi?(bilmediğimden soruyorum )
Ubuntu, yeni sürümleriyle birlikte esneklikten ve hafiflikten uzak bir yapıya büründü.
Debian tabanı ise daha hafif ve üzerinde oynanılabilir bir ortam sunuyordu. Geliştiriciler de akıllıca bir seçim yaparak Debian tabanına geçtiler. Paket Yöneticisi, komutlar vb. gibi konularda hiçbir fark bulunmuyor.
Yani uçbirimde eskiden ne yapılıyorsa, şimdi de aynıları yapılıyor. Fakat BackTrack Linux gibi ün salmış bir dağıtımın adını Kali diye değiştirmek gereksiz bir hareketti. Yeni sürüm, BackTrack 6 adıyla çıkarılabilirdi.
Gökhan, bu çapta bir oluşumu ücretsiz olarak barındırmak isteyen ve sunucularında son teknolojileri (Litespeed, Curl vb.) kullanan bir hosting şirketi tanıyorum.
Eğer çok sıkışırsak, orası da alternatifler arasında. Haberin olsun.
Rapid7 sitesi üzerinden çevrimiçi test yapabilirsiniz.
Tabii biz GNU/Linux kullanıcıları için modemde açık olsa bile, açıktan faydalanıp kod enjekte ederek çalıştırmak çok kolay olmasa da bakmaktan zarar gelmez.