Herkese merhaba.
Bu konuda size bundan yaklaşık 2 yıl önce Wardriving ve navigasyon kullanımı için almış olduÄŸum Bluetooth GPS alıcısının elimden geldiÄŸince incelemesini yapıp sunacağım.
XaiOX TrapScout Bluetooth GPS alıcı SiRF III çipseti ile çalışması yanı sıra ses anons edebilme ve radarları gösterip uyarması en büyük özelliklerinden biri.
Almanya, Avusturya ve İşviçre için veritabanında yaklaşık 4.200 sabit radar ve yaklaşık 12.000 seyyar radar kayıtlı.
Avrupa genelinde yani Belçika, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İtalya, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, İsviçre ve İspanya gibi ülkelerde ise veritabanında yaklaşık 16.000 sabit radar mevcut.
GPS alıcının en hoÅŸuma giden özelliklerinden birisi herhangi bir ekstra donanıma ihtiyac duymaması. Cihazı aktif edip arabanın içine koyup çalıştırabilirsiniz. Bir sabit veya seyyar radara yaklaÅŸtığınız anda ise sizi uyarır.
ÖrneÄŸin radara 1000 metre kaldı diye bir kadın sesiyle uyarır
Radara 500 metre kaldı.
Radara 300 metre kaldı.
DiÄŸer bir özelliÄŸi ise gitmiÅŸ olduÄŸunuz yol 50'lik yol yani o yolda 50 km/h hızından daha hızlı gidiyorsanız sizi sesli uyarır ve yavaÅŸlamanızı söyler.
Cihazın yanında gelen CD'de birkaç yazılım mevcut. Bu yazılımlar sayesinde kendi veritabanınızı oluÅŸturabilirsiniz. ÖrneÄŸin Türkiye'de bir radarın yerini GPS koordinatlarını vererek zamanla kendi veritabanınızı oluÅŸturabilirsiniz.
SiRF III çipseti ile çalışmasının avantajı ise Linux ortamında sorunsuz çalışabilmemiz. ÖrneÄŸin gpsd ve Kismet ile saatlerce Wardriving yaparak koordinatlarımızı bir dosyaya kayıt edebiliriz.
Windows ortamında ise NetStumbler ile sorunsuz bir ÅŸekilde kullanabilirsiniz. EÄŸer navigasyon yazılımınız varsa dizüstü bilgisayarınızı arabanın içinde navigasyon olarak kullanabilirsiniz.
Aynı ÅŸekilde PDA gibi geliÅŸmiÅŸ cep telefonlara Bluetooth ile baÄŸlanıp Wardriving aktiviteleri için veya navigasyon yazılımı ile kullanabilme imkanı var.
Az elektrik harcamasından dolayı 20 saate kadar kesintisiz kullanabilirsiniz.
GPS alıcının 1100 mAh Li-ion bataryası var. Bataryayı doldurma süresi yaklaşık 3 saat.
Cihazın ısıları -20° ile +60° C derece arası deÄŸiÅŸkenlik gösterebiliyor.
Cıhazı aldığım zamanlar 120 Euro vermiÅŸtim. Artık pek TrapScout modeli bulunmuyor ama SkyStar modeli var. GPS almak istiyorsanız mutlaka SiRF Star III çipsetine sahip birtane almayı unutmayın.
GPS alıcımızın MMCX konnektör giriÅŸi mevcut. Uygun bir anten ile bazı bölgelerde sinyal sorunlarını aÅŸmak mümkün. ÖrneÄŸin evin içinde baÄŸlanması çok sürüyor veya hiç baÄŸlanmıyor.
Cıhazın yanında araba için çakmaklıkta mevcut ama ÅŸu anda bende olmadığı için resimlerini çekemedim.
Yeni Yorum Ekle
kullanıcı yorumları(0 Değerlendirme)
tartış(0 Yorum)
Alfa Network'un kablosuz internet piyasasına sürdüğü yeni ürünlerinden biri olan Awus036nhr m...
Alfa Network'un kendi kablosuz USB adaptörleri ile uyumlu çalışan mobil yönlendirici incelemesi
Airlive firmasının çıkarmış olduğu kablosuz usb adaptörü WL-1700USB mercek altında
Linksys'in wireless dünyasının adeta kralı, bütçeye uygun ve müthiş özelliklere sahip olan ...
Alfa Network'un kablosuz internet piyasasına sürdüğü yeni ürünlerinden biri olan Awus036nhr m...
Alfa Network'un kendi kablosuz USB adaptörleri ile uyumlu çalışan mobil yönlendirici incelemesi
Airlive firmasının çıkarmış olduğu kablosuz usb adaptörü WL-1700USB mercek altında